Waar?

– Ik haal honden op in Beek, Ubbergen, Berg en Dal, Heilig Landstichting en in het Nijmegen ten zuiden van de Waal (dus niet in Nijmegen-Noord).
– Mee Met Bobby loopt nog eens ergens anders: in het bos rondom de Kuil, in het Groesbeekse bos en in de losloopgebieden van Heumensoord en de Hatertse Vennen. De afwisseling maakt het leuker voor de honden en ze letten beter op. Wat daarbij ook helpt is dat ik het tempo erin houd.

Teckel en Bouvier lopen door herfst bos

Door loopgebied af te wisselen blijven de honden nieuwsgierig naar je route en is er dus meer aandacht.

Waarmee?

Met een keurig grijs busje. In de bus is het goed toeven, want:
– De bus beschikt over airco en een dakventilator.
– Sneeuw en ijs zijn geen probleem voor mijn busje, want ik heb winterbanden.
– Mee Met Bobby stelt eer in een schone bus. Van buiten, maar vooral ook van binnen. Daarom ben ik volcontinu aan het schoonmaken. Zo zitten de honden nooit in de haren en het zand van een ander.

Karin Lavrijsen in haar grijze hondenbus

De nieuwe bus met achterin 4 afgescheiden plekken en Runa op de passagierstoel.

– Bijzonder is dat iedere hond zijn eigen plek in de bus heeft. Er staan twee benches in, die geschakeld zijn opgesteld, zodat er in totaal vier gescheiden plekken zijn. Mijn eigen hond Runa zit voorin de bus in haar tuigje. Doordat de honden van elkaar afgeschermd zijn, is er in de Mee-Met-Bobby-bus nooit ruzie.

Vizsla Runa in haar autogordel voorin de hondenbus

Runa zit veilig in haar autotuig.

Wanneer?

– Ik loop op maandag tot en met vrijdag, anderhalf uur lang, van tien uur tot half twaalf ‘s ochtends.
Soms (bijvoorbeeld als het heet wordt) begin ik zelfs nog eerder dan tien uur en op die dagen ben ik dus ook wat eerder klaar met lopen.

Border Collie en Schapendoes rennen op een strandje

Heerlijk samen badderen en rennen.

Je hond wordt opgehaald tussen half negen en iets voor tienen. Het precieze ophaaltijdstip binnen deze anderhalf uur verschilt per keer. Dit is afhankelijk van de bezetting en het gebied waar ik die dag ga lopen. Het is dan ook niet mogelijk een (vast) ophaaltijdstip af te spreken.
– Omdat ik je hond al om half negen kan komen halen, dient hij voor half negen uitgelaten te zijn en gegeten te hebben.

Waarom loopt Mee Met Bobby ‘s ochtends?

Misschien vraag je je af waarom ik de honden niet op een ‘gerieflijker’ tijdstip uitlaat (ergens tussen de middag bijvoorbeeld). De ochtend is beter, omdat ook op hete dagen de temperatuur dan nog altijd te doen is voor de honden. Voor de grote hitte zijn wij het bos uit.


Bovendien zijn honden bij uitstek ‘ochtendmensen’. Na zo’n vermoeiende tocht door de bossen liggen ze verder de hele middag te maffen. Ik sluit met dit wandelschema aan bij de filosofie van hondenfluisteraar Cesar Millan, die stelt dat elke dag in het leven van de hond dient te beginnen met een flinke dosis beweging.

Moet ik per se een vaste dag kiezen?

Nee hoor, je kunt me ook op flexibele basis inschakelen. Al wil je je hond maar heel af en toe mee laten gaan, geen probleem! Wanneer je niet voor vaste ochtenden kiest, kan ik echter niet garanderen dat ik die dag nog plek heb.

Waarmee is Mee Met Bobby je niet van dienst?

– Ik laat geen honden individueel uit. Voor ‘een ommetje in de wijk tussen de middag’ of ‘s avonds nog even laten plassen’ ben je bij mij aan het verkeerde adres.
– Mee Met Bobby is geen pension. Dat wil zeggen dat de honden niet bij mij thuis kunnen overnachten.

Wat kost het?

Mee Met Bobby werkt met strippenkaarten voor tien wandelingen. Zo’n strippenkaart kost 185 euro. Dus: voor 18,50 euro per keer is je hond de hele ochtend onder de pannen. Klik hier voor meer informatie over het tarief.

Hoe zit het met de Corona veiligheid?

– Als het kan haal ik je hond direct bij de voordeur op, dus min of meer buiten.

– Moet ik toch naar binnen, dan heb ik een mondkapje op. Deuren doe ik open met handschoenen en ik raak zo min mogelijk aan.

– Ik breng mijn eigen riem en halsband mee, dus zo houden we onze spullen gescheiden.

– Meer in het algemeen, leeft ons huishouden al vanaf het begin van de Corona crisis geïsoleerd. Bijvoorbeeld: boodschappen laten we bezorgen, geen terrasbezoek en geen vrienden of familie over de vloer. Ons uitje is mountainbiken. We doen dus hartstikke aan social distancing en als introverte mensen hebben we daar ook helemaal geen moeite mee. Lees verder op deze pagina meer over de corona-veilige intakeprocedure als je je hond aan wilt melden.

Welke honden kunnen mee?

– Mee Met Bobby loopt alleen met honden die sociaal zijn naar andere honden toe. Ik heb ervoor gekozen om mijn uitlaatservice geen plek te laten zijn voor het rehabiliteren van onvoldoende gesocialiseerde honden. Zulke honden toch meenemen, zou betekenen dat mijn andere klanten eronder te lijden hebben. En iedere Mee-Met-Bobby-wandeling moet fijn en zo rustig mogelijk zijn, voor iedere hond die meegaat.
– Je hond moet bijblijven, want hij moet in principe los kunnen lopen. Natuurlijk heb ik een heel scala aan trucjes om het groepje bij elkaar te houden, maar bij sommige honden werkt zelfs het opentrekken van die complete truckendoos niet. Bijvoorbeeld omdat het jachtinstinct de overhand heeft of omdat de hond te angstig is en snel schrikt.


Omdat sociaal gedrag en bijblijven het verschil maken tussen het al of niet veilig en rustig verlopen van een wandeling, selecteer ik hier streng op. De uitkomst van een proefwandeling is dan ook nogal eens dat een hond niet Mee Met Bobby kan.

Zijn er medische en praktische vereisten?

– Ik neem geen bejaarde honden mee. Het tempo ligt te hoog voor ouden van dagen.
– Ook neem ik geen ongecastreerde reuen ouder dan een jaar aan.
– Teven kunnen tijdens hun loopsheid niet mee.
– Je hond moet jaarlijks de cocktailinenting krijgen en de extra enting tegen kennelhoest. Ook moet hij regelmatig ontwormd en ontvlooid worden.
– Ook al loopt Mee Met Bobby met je hond, wees er goed van doordrongen dat je als baasje nog steeds de wettelijke verantwoordelijkheid hebt over de hond. Je bent aansprakelijk voor schade aan mensen, dieren en zaken.
– Je dient daarom WA-verzekerd te zijn. Vraag vooraf bij je verzekering na of je hond onder de dekking valt.

Wil je klant worden van de leukste hondenuitlaatservice van Nijmegen?

– Stuur een mailtje via het contactformulier op deze site.

– Als ik plek heb voor een nieuwe hond, plannen we een gezamenlijke proefwandeling in het weekend of op een feestdag. Dit zijn dagen dat er geen reguliere Mee Met Bobby wandelingen zijn, dus dan kan ik me in alle rust helemaal richten op jouw hond.

– We spreken af in een gezellig druk bos en zoeken daar anderhalf uur lang bewust allerlei situaties op (die ik tijdens de gewone wandelingen juist probeer te vermijden).

– Omdat tijdens de proefwandeling alleen mijn eigen Runa met ons meegaat, maak ik op een veilige manier een inschatting van het gedrag van je hond.

– Met grote precisie neem ik de RIVM-Corona-richtlijnen in acht. We lopen dan ook op ruime afstand van elkaar en ik raak je hond zo min mogelijk aan.

– Als alles goed gaat en je hond kan Mee Met Bobby, breng ik je viervoeter thuis in mijn busje. Check, dat is alvast 1 rustige ervaring met een hondenbusje!

– Bij jou thuis, maar wel buiten – weer vanwege Corona – vullen we wat formulieren in. Hiervoor heb ik het inentingspaspoort nodig, dus houd dat gereed.

– Voor de proefwandeling breng ik 18,50 euro in rekening. Dit is hetzelfde bedrag als voor een gewone wandeling.

Mee Met Bobby doet graag een stapje extra

– Na de wandeling bewerk ik je hond met de handdoeken uit mijn bus. Omwille van de hygiëne pak ik steeds een vers handdoekje. Zo probeer ik je hond zo schoon mogelijk af te leveren. Al kan ik geen wonderen verrichten natuurlijk.
– Ver van tevoren geef ik mijn vakantie en onderhoudsbeurten aan de bus door, zodat je alle tijd hebt om iets anders te regelen.
– Ik zet regelmatig foto’s op mijn Instagram-accounts @onskaat @run_along_runa en @meemetbobby