Naast de leukste en sportiefste uitlaatservice van Nijmegen biedt Mee Met Bobby je ook de leukste en sportiefste hondenschool van Nijmegen. Mijn vriend Olle Vastbinder gaat als ‘de Hondenman‘ met vijf baasjes en hun honden het bos in om te wandelen, oefeningen te doen en te speuren.

twee baasjes houden hond Pip vast in het bos

Pip gaat het speeltje zoeken dat haar baasje heeft verstopt: dus ook een beetje speurcursus.

Deze hondentraining is een combinatie van een gehoorzaamheidscursus en een hondenwandeling en heet daarom de ‘Luisterwandeling’. De ideale manier om sportief met je hond bezig te zijn en tegelijkertijd te werken aan een gehoorzame hond.

We komen onderweg van alles tegen (paarden, fietsers, andere honden, (niet-)eetbare dingen) en kunnen dus oefenen met situaties die je dagelijks zelf ook tegenkomt. De vraag waarom een hond bepaald gedrag vertoont staat altijd voorop. We vogelen dat samen uit. Vervolgens zoeken we vanuit dat begrip van de oorzaak naar oplossingen om ongewenst hondengedrag voortaan te voorkomen. Dus: wij geven jou op zondag het gereedschap waar je de rest van de week thuis mee vooruit kan. En flink mee aan de bak moet, als je echt verandering wil zien!

Labradoodle bij regenlaarzen en regenjas

Samen op stap zijn en met elkaar samenwerken, verstevigt de band tussen baas en hond.

De trainingen vinden plaats in steeds weer een ander mooi losloopgebied rond Nijmegen. Zo leer je in een lesreeks van tien keer aardig wat leuke wandelplekken kennen. Elke les duurt ongeveer anderhalf uur. Plezier staat centraal en jij en je hond hebben zo gegarandeerd een leuke zondag. De viervoeters leven zich tussendoor steeds lekker uit met elkaar.

Kleinschalige hondentraining

De kleine groepjes maken de hondentraining van de Hondenman heel persoonlijk. Maar vanwege de kleinschaligheid is er ook wel beperkt plek. Er is een wachtlijst en het kan dus wel even duren voordat er een plekje voor je vrij is gekomen. Kijk op de website van de Hondenman voor achtergrondinformatie, beschikbaarheid en aanmelding: hondenman.nl.

Bomen in een mistig veld